Workshops en trainingen

Drawing To Health heeft ontdekt dat de screening van kandidaten het best tot zijn recht komt wanneer er beeldtaal wordt gebruikt. Iemands oog-handcoördinatie en de uitwerking daarvan op neurologisch niveau zorgt er namelijk voor dat zijn/haar wezenlijke kwaliteiten naar boven komen. Ruim tien jaar geleden ontdekte Drawing To Health al dat tekeninganalyse een waardevolle manier was om iemands psychosociale en emotionele ontwikkeling in kaart te brengen. Toen ging het met name om jongvolwassenen, veelal met een autistische stoornis. Gaandeweg heeft Drawing To Health gemerkt dat tekeninganalyse ook toepasbaar is bij de werving en selectie van personeel en bij organisaties die te kampen hebben met disfunctionerende teams. Tekeninganalyse brengt softskills moeiteloos in beeld. En het grote voordeel van tekeninganalyse is dat deze methodiek niet te manipuleren is door de kandidaat.

Workshops

Een tekening zegt niet alleen iets over iemands wezenlijke kenmerken, maar ook over zijn of haar ontwikkeling. Een tekening laat vaak onmiskenbaar zien op welk punt iemand staat, waar diegene naar toe wil en wat daarvoor nodig is. Dat roept allerlei vervolgvragen op over de ontwikkeling die een kandidaat wil en kan doormaken. Ook in dit opzicht is het professioneel lezen van tekeningen een waardevolle aanvulling op de bestaande assessmentonderdelen. Bekijk onderstaande tekenanalyses voor meer informatie.

Kennismaking

Tekenassessment

Natuurlijk heeft u vaste methoden om kandidaten te selecteren. U leest de brieven, voert gesprekken en houdt misschien een assessment. Toch blijven dit vrij rechtlijnige criteria. Een TekenAssessment® gaat dieper. Een tekening geeft een onverbloemd inkijkje in het karakter en de denkwereld van uw kandidaten. Wat uw sollicitanten tekenen, welke kleur ze iets geven, hoeveel ruimte ze gebruiken: elk aspect geeft iets van hun persoonlijkheid prijs. Dat helpt zeker om te ontdekken of en hoe ze binnen uw organisatie passen. Ik kan zowel een TekenAssessment® met sollicitanten begeleiden als uitgevoerde tekenopdrachten op afstand beoordelen.

 

Wat levert een tekenassessment op?

Een TekenAssessment® geeft inzicht in psychosociale en emotionele ontwikkeling. Wie tekent, laat ongemerkt veel van zichzelf zien. Zonder te forceren of corrigeren toont iemand die tekent jou zijn totale zijn. Simpelweg omdat de tekentaal de non-verbale, oorspronkelijke taal van ieder mens is.

 

Een breed inzicht

Die tekentaal weerspiegelt van elke kandidaat gedachten, gevoelens, fantasieën, dromen en verdrongen emoties zoals angst, woede, verdriet en onzekerheid. In gebruikelijke assessment methoden worden deze aspecten niet zo snel zichtbaar, terwijl ze het leer- en prestatiegedrag sterk beïnvloeden. Daarom is het interpreteren van een tekening een belangrijke aanvulling. Vooral als het gaat om kandidaten die veel gaan samenwerken of grote verantwoordelijkheden gaan dragen.

Individueel

TekenConsult

De unieke beeldtaal die iedereen vanaf zijn kindertijd heeft, kunt u ook inzetten bij de ontwikkeling en het doorgroeien van uw medewerkers. Tijdens een TekenConsult kan ik ze helpen zich bewust te worden van hun kwaliteiten en hun valkuilen, van hun angsten en ambities. Dat geeft direct richting aan hun persoonlijke ontwikkeling.   Om deel te nemen aan een TekenConsult is geen enkel talent voor tekenen nodig. Iedereen die zich met beeldtaal uitdrukt op papier, zegt daarmee veel over zichzelf. Dat betekent dat ik elke tekening kan interpreteren en op zoek kan gaan naar zaken die relevant zijn voor mensen persoonlijk en voor hun rol binnen uw organisatie.

Groepen

TekenWorkshop

Tekeningen interpreteren kan in individuele sessies, maar ook in kleine of grotere groepen. Zeker als de deelnemers binnen uw organisatie in hetzelfde team werken, draagt een gezamenlijke TekenWorkshop bij aan de groepsdynamiek. In korte tijd leren de teamleden veel over zichzelf én elkaar. Door onder mijn begeleiding elkaars tekeningen te interpreteren of samen binnen één grote tekening de samenwerking te zoeken, ontdekt een groep snel en op een creatieve, prikkelende manier welke balans of onbalans er is. Hun tekeningen geven prijs hoe ze elkaar kunnen versterken. En wat misschien betere prestaties of prettiger samenwerken nog in de weg staat.

Van naald tot draad

Heb je een leuk jurkje gezien in de winkel die je net iets leuker had gevonden als die nét iets anders was gemaakt? Of een broek die je zo leuk vond, waarvan je maat is uitverkocht? Geen zorgen meer, want jij bent nu de ontwerper!   Laat je creativiteit los in de volgende workshop van Drawing To Health, want jij hebt nu het touw in handen. Leer tijdens de workshop van naald tot draad hoe je een creatie maakt naar eigen keuze. Tijdens de creatieve workshop zal aanwezig zijn van professionele hulp voor individuele begeleiding en vragen. Dit workshop is geschikt voor ieder niveau en ieders werkt op eigen tempo.   Voor deelname aan dit workshop, is het belangrijk dat ieders zijn eigen materialen meeneemt om de creatie waar te kunnen maken. Er zal genoeg naaimachines aanwezig zijn voor de deelnemers. Maak je toch liever gebruik van je eigen naaimachine? Dan kun je deze uiteraard ook meenemen.