The Quality Mark in Youth Work

okt 01 2016

The Quality Mark in Youth Work

 

“The Quality Mark in Youth Work” was een mobiliteitsprogramma wat plaats heeft genomen in Trikala, Griekenland. Het duurde van 6 tot 13 december en er waren in totaal 31 participanten van EU-landen en van éen non EU-land, met name uit: Malta, Slovenië, Spanje, Nederland, Groot-Brittannië, Griekenland, Roemenië, Polen en Turkije.

Het was gericht op het combineren van nieuwe aspecten bij het beheer van jeugdorganisaties door coachingstechnieken als een methode te gebruiken. Het project wil jongerenwerkers ondersteunen en hen theoretische en praktische hulpmiddelen bieden om mee te werken en te gebruiken bij het opleiden van jonge mensen. Daarom waren de belangrijkste doelstellingen van het project:

 

  • Het delen van ervaringen die helpen bij het verbeteren van hun eigen organisatiemanagement;
  • Het identificeren van alle fundamenten die van invloed zijn op organisatiebeheer, projectmanagement & het besluitvormingsproces;
  • Overdracht van competenties aan de deelnemers en stimuleren van een nieuwe manier van denken met betrekking tot het beheer van de jeugdorganisatie en kwaliteitsprojecten op het gebied van jongeren;
  • Totstandbrenging van een partnerschap met alle betrokken partners;
  • Opstellen van een boekje over organisatiebeheer in de jeugdorganisatie;
  • Ondersteuning van kwaliteit en innovatieve projecten die aansluiten bij de behoeften van jongeren;
  • Bevordering van projecten die participatie en actief burgerschap van jongeren aanmoedigen;
  • Bevordering van de interculturele dialoog;
  • Stimulering van de nieuwe generatie facilitators en jeugdwerkers.

 

De methodologie en het type activiteiten waren voornamelijk gerelateerd aan niet-formeel onderwijs, coaching, zelfexpressie, simulatiegames, peer-to-peer, al doende leren en experimenteel leren. Het belangrijkste is dat deelnemers het resultaat zelf creërden door hun deelname en betrokkenheid. Het resultaat dat we hebben bereikt is om ontwikkelde praktijk- en werkvormen in een boek te verwerken, dat zal worden gepubliceerd en verspreid via projectpartners en andere netwerken. Zodra de training voorbij is, zullen deelnemers activiteiten in hun eigen gemeenschap kunnen uitvoeren en de tijdens de cursus verkregen informatie delen. Het uiteindelijke doel van het project was om de traditionele manieren om de jeugdorganisatie te beheren, uit te dagen door verschillende benaderingen te combineren en verschillende belanghebbenden samen te brengen. Op deze manier zijn we er sterk van overtuigd dat we innovatieve werkvormen kunnen voorstellen voor facilitators en mede-trainers die kunnen worden gebruikt in organisatiemanagement.

 

Om het origineel te lezen, klik hier.

 

 

Deel Post