TekenAssessment Maruchi van ’t Veen

apr 25 2016

TekenAssessment Maruchi van ’t Veen

Het is maandag 25 april, en mijn eerste werkdag bij Drawing To Health!

Ik had Irene al eerder gesproken in een sollicitatiegesprek vorige week, om te kijken of we een goede match waren. We waren allebei erg positief hierover, en hebben zodoende een meeloop dag ingepland.

 

Allereerst hebben we even mijn portfolio doorgenomen, Irene was benieuwd naar wat ik allemaal had gemaakt in mijn opleiding naar Grafisch Vormgever. Ik kreeg allemaal positieve reacties op mijn werk, getekend en digitaal, dus dat maakte een goed begin van de dag. Daarna heeft Irene mij gevraagd voor een teken assessment een boom te tekenen. Ik vind tekenen erg leuk, ondanks dat ik het al een tijdje niet had gedaan, dus ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.

 

Op het moment dat Irene me vroeg om iets te tekenen was ik al in mijn hoofd bezig met wat ik op papier zou zetten. Dus ik had al een duidelijk beeld van wat ik wou.
Ik begon met het schetsen van de elementen die ik erin wou hebben. Een heuvel om mijn boom in te zetten, de stam, de vorm van de boom, en de maan.

 

Vervolgens begon ik met het echt tekenen ervan. De stam was eerst, daar heb ik een outline van gemaakt samen met de takken. Ik vond het erg mooi om de takken naar een kant op te laten groeien, en om veel kleur in de boomstam te brengen. Ik heb 4 kleuren gebruikt voor de stam alleen al.

 

Daarna heb ik de bladeren getekend, ik had ervoor gekozen om een kersenbloesem te maken, dus veel roze. En veel textuur, want het is een veelzijdige boom. Daarna begon ik aan de maan. Ik ben een echt nachtmens, en ik hou ervan om naar de maan te staren, dus heb ik er een bij mijn kersenbloesem getekend.

 

Toen heb ik de heuvel getekend waarop hij moest staan. Mooi groen gras, met wat lichtere plekken, en de schaduw van de boom.

Irene kwam net toen ik de vallende blaadjes van de boom aan het tekenen was. Ze vond ook deze tekening erg mooi!

 

Nu is het moment daar. De assessment. Ontzettend spannend natuurlijk, en ik was heel benieuwd naar wat ze kon zien over mij in deze tekening.

Ik heb een goede basis, mijn stam is dik en mijn wortels stevig, dus er is ook een goede stabiliteit. De maan gaf aan dat mijn dag-/nachtritme niet helemaal goed was, en dat het balans daar een beetje zoek was.
Verder kwam er ook uit dat ik niet iemand ben die tevreden is in haar eigen wereldje, ik hou van een uitdaging en neem het initiatief in zaken. Ik ben iemand die vooruit wil en klaar is om de stap te zetten.
En ik beheers ook de zelfkennis om te weten waar de grens is, wanneer ik die op kan zoeken en wanneer ik daar even een stapje terug van moet nemen.

 

Ik was erg onder de indruk van de TekenAssessment, want ik herkende mezelf daar wel 100% in terug. Alles wat ze aankaartte klopte, en het was eigenlijk veel fijner om te horen van iemand anders dan dat je dat zelf zegt. Op een of andere manier vind ik dat ik dan arrogant overkom, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

 

Voor mij was dit een ideale manier van solliciteren om het maar zo te noemen, want ik heb minder spanning. Ik hoef geen vragenlijst in te vullen of een gesprek aan te gaan waar je goede en slechte antwoorden hebt.
Ik word daar erg gespannen van, omdat voor mij als Autist zijnde ik veel meer moeite moet doen om het contact aan te gaan met mensen. De spanning wordt verdubbeld als ik weet dat er een goed/fout element in het gesprek zit.

 

Deze manier van solliciteren is veel ontspannener, en focust vooral op de positieve kwaliteiten van iemand, er is geen goed of fout en het vertelt een wat persoonlijker verhaal. Het maakt het voor mij als sociaal beperkt persoon wat gemakkelijker en leuker om naar een baantje te zoeken

 

 

Deel Post