Sevgi’s Ervaringen

feb 10 2020

Sevgi’s Ervaringen

(vertaald uit het engels)

 

Hallo, ik ben Sevgi. Ik ben een afgestudeerde student in de sociologie van religie. Ik besloot om een ​​Erasmus-stage te doen om mijn Engelse niveau te verbeteren en ervaring op te doen in het buitenland. Als resultaat van mijn onderzoek bereikte ik DTH. Het verkrijgen van goedkeuring van Erasmus en het consulaat is een moeilijk proces. Irene was zeer behulpzaam in dit moeilijke proces. Ja, nu ben ik in Nederland!

Toen ik voor het eerst op kantoor kwam, verwelkomde een zeer vriendelijk team mij. Het kantoor in de Keulenstraat zag er heel mooi en oprecht uit. Irene, Menno, Damla, Maruchi zijn de teamleden. We werken samen. Ik scan meestal enkele documenten, soms vertaal ik de programmastroom van Turks naar Engels. Ik ben blij om bij hen te zijn. Ze hebben een goede teamgeest.

Op mijn derde dag bezochten we het Deventer-plein met Irene. Ze gaf me informatie over de historische gebouwen hier en de Nederlandse cultuur. Het eerste dat hier mijn aandacht trok, is dat mensen elkaar vaak begroeten. Dit is erg goed. Kerken zijn bijna de grootste bouwwerken in de stad. Andere structuren werden gebouwd in harmonie met de textuur van de stad. Hoewel mensen niet om deze harmonie geven, is het toch mooi.

Ver van het lawaai en de menigte van grote steden, is Deventer een kleine en schattige stad. Overal zijn bomen en eksters. De tijd hier lijkt erg traag. Deze traagheid kan een uitstekende gelegenheid bieden. Als je wilt, kun je het geluid horen van het water dat door de grachten en de kerkklok stroomt.

Wat mij betreft, ik zal proberen te genieten van deze traagheid voor de resterende 4 weken.

dat is het voor nu.

Deel Post