Robotica helpt jongeren bij ontwikkeling emoties

mei 30 2022

Robotica helpt jongeren bij ontwikkeling emoties

Deventer, mei 2022

Deventer – Drawing to Health is een in Deventer gevestigd Onderzoek, Training en Research bureau dat zich al jaren inzet voor het welzijn van jongeren. De stichting maakt gebruik van visuele taal om inzicht te krijgen in wat de jongeren drijft en tegenhoudt. Om de interactie tussen technologie, emotie(s) en leren bij jongeren beter te begrijpen, door het inzetten van educatieve robotica, wordt van 23 tot 26 mei 2022 een congres georganiseerd i.s.m. HACETTEPE University, te Deventer.

 

Jongeren zijn de toekomst

Voor de ontwikkeling van educatief materiaal werkt Drawing to Health (DtH) nauw samen met HACETTEPE University in Turkije, UNESCO Prof. Piet Kommers (Universiteit Twente), Menno Both (Both Social), Rolf Oostra (Saxion Hogeschool en Digitale Werkplaats Twente)
Oprichtster (DtH) Irene Weerkamp: ”We ontwikkelen prachtige instrumenten, les- en leermateriaal, dat in Nederland en op Europees niveau ingezet en gebruikt wordt. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat kunst in al haar vormen een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van het bewustzijn en de creativiteit van een persoon.”
Menno Both eigenaar Both Social zet zich al jaren in om de sociale ontwikkeling aan te moedigen bij jongeren. Both: “De digitale toekomst vraagt van ons de inzet en passie om te onderzoeken welke technologie jongeren helpt bij hun ontwikkeling. Binnen het project ‘Emotions and Robotics’ worden diverse ontwikkelingen gepresenteerd die in elk Europees land worden uitgerold.”

 

‘Robotics and Emotions’

Op het congres zal de voertaal voor het merendeel Engels zijn. Het programma biedt een divers aanbod van trainingen, zoals art assessments; ontwikkel je bewustzijn; controle over jezelf bij stress; de ontwikkeling van de menselijke emoties; de zachte en harde vaardigheden bij een persoon; de inzet van robotica bij de ontwikkeling van emotionele en sociale vaardigheden. Tevens worden de ontwikkelingen en onderzoeken vanuit de andere landen gedeeld door de 7 participanten in dit project, bestaande uit 20 deelnemers.

 

Voor de pers:
Voor meer informatie zie de website https://www.welcomemotions.org/what-we-do/ of via email met Irene Weerkamp: info@drawingtohealth.com

 

Emoties en robotica
“Emotie is geen luxe. Het is een complexe helpende hand die wordt uitgestoken tijdens de strijd om het bestaan. Emotie is evenzeer vatbaar voor wetenschappelijk onderzoek als elk ander aspect van gedrag. Het speelt een cruciale rol in de constructie van bewustzijn, vrijwel alle aspecten van leren, redeneren en creativiteit.” (Damasio 2004)

Deel Post