Project “Young Environmentalist In Action” in Hemmersheim / Duitsland.

mrt 29 2020

Project “Young Environmentalist In Action” in Hemmersheim / Duitsland.

Hierbij het gedetailleerde dagelijkse rapport van het project “Young Environmentalist In Action” in Hemmersheim / Duitsland.

Dag 1:

Vandaag zijn we begonnen na een goede nachtrust. (Al dat reizen van gisteren achter ons) Met een goed ontbijt. De eerste sessie hebben we elkaar voorgesteld met het Spidernet-spel en met ballonnen. Na de pauze schrijven we onze persoonlijke angsten en verwachtingen over het project op papier en maken we samen enkele ‘Family Rules’. Om 13.00 uur hadden we lunchtijd. Na de lunch deden we een energizer om weer uit de sluimerstand te ontwaken. Na de lunch, tot het avondeten, maken we onze enveloppen voor het geheime vriendenspel. Dit was erg interessant om te zien hoe creatief iedereen op zijn of haar eigen manier was. Verder kregen we wat informatie over Erasmusprojecten en de jongerenpas. We hadden ook een kleine pauze ergens tussen deze sessies.
Na het diner hebben het Britse en Turkse team zich voorbereid op hun cultuuravond. Met geweldige presentaties en geweldig eten is de eerste dag ten einde. We blijven een tijdje praten en eten met elkaar en gaan langzaam naar ons bed kijken. Om voldoende rust te krijgen zodat we morgen helemaal fris kunnen beginnen op een nieuwe en heerlijke dag in Duitsland.


Dag 2:

Vandaag zijn we begonnen met het verkrijgen van informatie over verschillende soorten afval en hoeveel daarvan wordt verspild. Dat hebben we in verschillende groepen gedaan. De verschillende soorten afval die afval krijgen en hoeveel impact dit heeft op het milieu. Met onze landengroepen hebben we een presentatie gemaakt over afvalverspilling in ons eigen land, wat de impact is op het milieu en de oplossingen. We spraken, onderzochten en bespraken zelfs het gebruik van verpakkingsproducten en de impact op het milieu. We hebben ook een paar hele leuke energizers gedaan. * Zip * Boing * Zap *

‘S Avonds hadden we de Country Portraits, elk land moet in shuffle-modus een land kiezen en dingen van dat land op papier tekenen en de andere landen moesten raden welk land.

Dag 3:

Deze dag hadden we een wedstrijd over recycling, we hebben in vier groepen een oplossing gemaakt voor het recyclen van afval zoals glas, papier, blikjes en plastic. Team plastic gefeliciteerd met de overwinning van de wedstrijd. Iedereen heeft iets speciaals en slim gemaakt. Team Paper, heb een spel gemaakt, gooi je papier door het gat. Recycling op een leuke manier. Team Glass maakte iets heel eenvoudigs, maar heel slim omdat ze maar een paar stukjes gebruikten om hun creatie te maken. Team Cans heeft een systeem gemaakt om de blikken slim in te zamelen zodat je ruimte over hebt. Country teams hebben al een presentatie gegeven over het recyclingproces in eigen land. Focus op de projecten en oplossingen. We schrijven ook onze verbetering van onze eigen vaardigheden en expetaties vanaf het begin van het project tot nu toe op. We hebben het gedeeld met de groep. Verschillende onderwerpen in teams en uiten in drama. Envoirement-rollenspel. We hebben vandaag een geweldige energizer gedaan. ‘S Avonds hadden we de cultuurnacht van Hongarije en Ierland. Veel eten en leuke presentaties van beide landen. Daarna hebben we gedanst tot we bijna in slaap vielen op de dansvloer.

Dag 4:

Vandaag hadden we een velddag, we scheiden en gingen in groepen naar verschillende steden. In dit Daily Report gebruiken we hun dag van verschillende mensen. De stad waar we heen gingen, waar Neurenberg en Frankfurt. Vanuit beide steden vertelt een groep hun kijk op de dag. We zagen veel mogelijkheden voor betere recycling

Dag 5:

We waren het grootste deel van de dag bezig met het maken van een project. We hebben zelf een idee voor een project gemaakt. Vervolgens kiezen we als groep het beste project en werken we er als team aan. We hebben veel informatie voor het project op papier gezet en gedeeld met de rest van de groep. De informatie omvatte: De achtergrond, hoe het werkt, hoe we het kunnen laten werken. In de avond (de langverwachte) strijd tussen Duitsland en Nederland. De Cultuurnacht van beide landen op dezelfde avond brengt enige rivaliteit met zich mee.

Duitsland begon met een presentatie en liet ons een aantal hele leuke video’s zien, hier en daar wat grappen. Zelfs de achtergrond van de laptop die ze voor de presentatie gebruiken, liet ons Duitsland zien. Een hele mooie BMW Motor werd op het scherm getoond. Daarna was het de zet van het Nederlandse team. Ze counterden met twee video’s en maakten een grap over Duitsland in een grappige video over Nederland. Ze legden enkele dingen uit over hun vlag.

Een van de Nederlandse leden heeft een Nederlandse rap gedaan. Na de rap gingen we eten. Duitsland heeft geweldig eten bij zich en een Cola Mix. Het Nederlands Team heeft daar “stroopwafels” gebracht. Na het presenteren van het eten, verbinden we ons opnieuw terwijl we wat Amaretto en Vodka dronken. We hebben samen met veel plezier de stoelendans gedaan en zijn afgesloten met een dansavond.

We zijn weer één groot team!

Hierbij onze aftermovie

Deel Post