Power of Creativity

Onderzoek wijst uit dat de toename van de creatieve samenleving het succes van zowel de economische als de sociale ontwikkeling van de samenleving bepaalt. Hoewel creativiteit in de moderne wereld een van de belangrijkste eigenschappen is die bijdragen aan het opbouwen van een succesvolle samenleving, wordt in traditionele onderwijsprogramma’s onvoldoende aandacht besteed aan de ontwikkeling van creativiteit. De behoefte aan creativiteit in de samenleving en individuen wordt weerspiegeld in toenemende levensinstabiliteit en crises zoals COVID-19, waar een creatieve benadering kan helpen om te gaan met de nieuwe eisen van het leven.

Project doelstellingen

Specifiek richt het project zich op jeugdtrainers bij niet-formele onderwijsinstellingen. Zij moeten zelf creatief naar hun werk kunnen kijken en de creativiteit van jongeren aanmoedigen. Binnen het tweejarige project zal het partnerschap een methodologie voor jeugdtrainers ontwikkelen, evenals een online leercursus ter ondersteuning van het onderwijzen van creativiteit en grafisch ontwerp in niet-formeel onderwijs.

Locatie: Praag, Tsjechië
Hotel Michael

Datum: 17 t/m 22 juli 2022

Ben jij hier nou helemaal enthousiast van geworden? Schrijf je dan nu in! Alle kosten, d.w.z.: de reis, de trainingskosten, eten en hotel overnachtingen, worden vergoed door de Europese Unie. (Reiskosten worden vergoed tot €175 p.p)

 

 

Er zijn een paar eisen om mee te kunnen doen:

 

  • Deelnemers dienen minimaal tussen de 18 en 22 jaar oud te zijn.
  • Je moet vaardig zijn in de Engelse taal
  • Je moet in Nederland woonachtig zijn, of in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs.
  • Je moet in het bezit zin van een Europees Zorgverzekering Pas (EHIC)
  • Je moet bereidwillig zijn om gefilmd te worden gedurende de sessies en workshops van de activiteiten
  • En een ruimdenkend persoon zijn die in groepsverband kan samenwerken
  • Het onderstaande formulier moet ingevuld zijn.
In the event of an emergency, the specified contact person will be contacted by telephone.
By checking this box, you agree to all terms and conditions and to the processing of your data for participation in this project. See our Privacy Policy for more details