Power of creativity

Jongeren creatief laten denken in het digitale tijdperk
power of creativity

Onderzoek wijst uit dat de toename van de creatieve samenleving het succes van zowel de economische als de sociale ontwikkeling van de samenleving bepaalt. Hoewel creativiteit in de moderne wereld een van de belangrijkste eigenschappen is die bijdragen aan het opbouwen van een succesvolle samenleving, wordt in traditionele onderwijsprogramma’s onvoldoende aandacht besteed aan de ontwikkeling van creativiteit. De behoefte aan creativiteit in de samenleving en individuen wordt weerspiegeld in toenemende levensinstabiliteit en crises zoals COVID-19, waar een creatieve benadering kan helpen om te gaan met de nieuwe eisen van het leven.

 

Specifiek richt het project zich op jeugdtrainers bij niet-formele onderwijsinstellingen. Zij moeten zelf creatief naar hun werk kunnen kijken en de creativiteit van jongeren aanmoedigen. Binnen het tweejarige project zal het partnerschap een methodologie voor jeugdtrainers ontwikkelen, evenals een online leercursus ter ondersteuning van het onderwijzen van creativiteit en grafisch ontwerp in niet-formeel onderwijs.

Schrijf u nu in! Voor de online cursus van het project Power of Creativity.

In geval van calamiteiten wordt er telefonisch contact opgenomen met de opgegeven contactpersoon.
Als u dit aanvinkt, gaat u akkoord met alle voorwaarden en met de verwerking van uw gegevens voor het participeren aan dit project. Zie ons Privacybeleid voor meer details