NEWork: Next steps

Autismespectrumstoornis (ASS) is een aandoening die elk individu in een andere mate treft. Het is een levenslange complexe ontwikkelingsstoornis, gekenmerkt door stoornissen in sociale communicatie, sociale interactie en sociale verbeeldingskracht, die naar schatting 7 miljoen mensen vertegenwoordigt. De aandoening heeft invloed op hoe een persoon de wereld waarneemt en met anderen omgaat, waardoor het voor hen moeilijk wordt om sociale signalen op te pikken en te interpreteren. Daarom kunnen sociale interacties moeilijk zijn, omdat ze moeite kunnen hebben om andere mensen te ‘lezen’ en hun eigen emoties te uiten. Mensen met ASS zijn echter vaak zeer grondig in hun werk, punctueel en regeloplettend. Onderzoek en ervaring hebben zelfs aangetoond dat mensen met ASS, met de juiste voorbereiding en ondersteuning, de nodige vaardigheden kunnen leren en talenten kunnen gebruiken die leiden tot zinvol werk in een verscheidenheid aan lokale bedrijven en industrieën. Het is daarom belangrijk om het potentieel voor mensen met ASS te ontwikkelen om een ​​zinvolle baan te hebben en een bijdrage te leveren aan hun samenleving. Instructie en oefening in zachte vaardigheden zijn noodzakelijk om voorbereid te zijn op een baan, meer dan 80% van de banen die verloren gaan door jongvolwassenen met ASS zijn het gevolg van slechte “zachte” vaardigheden, met name slechte sociale en communicatieve vaardigheden. Daarom hebben mensen met ASS instructie nodig in het ontwikkelen van soft skills die enerzijds gericht zijn op vaardigheden die te maken hebben met het zoeken naar een baan (dwz cv-voorbereiding, sollicitatiegesprekvaardigheden, kledingvoorschriften, enz.), en vaardigheden die verband houden met functionele vaardigheden om te overleven en te slagen in de arbeidssector (dwz sociale en communicatieve vaardigheden, positieve relaties opbouwen en netwerken met collega’s, enz.). Dat is wat we in dit project willen aanpakken en verbeteren.

Project doelstellingen
  • Het doel van deze training is om autistische personen te helpen de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om een baan te vinden.

Locatie: Cyprus

Datum: 1 t/m 7 mei 2022

Ben jij iemand met autisme? En ben je hier nou helemaal enthousiast van geworden? Schrijf je dan nu in! Alle kosten, d.w.z.: de reis, de trainingskosten, eten en hotel overnachtingen, worden vergoed door de Europese Unie. (Reiskosten worden vergoed tot €n.o.t.k. p.p)

 

 

Er gaan 5 participanten met autisme mee en 2 begeleiders

Daarnaast zijn er een paar eisen om mee te kunnen doen:

 

  • Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn
  • Je moet vaardig zijn in de Engelse taal
  • Je moet in Nederland woonachtig zijn, of in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs.
  • Je moet in het bezit zin van een Europees Zorgverzekering Pas (EHIC)
  • Je moet bereidwillig zijn om gefilmd te worden gedurende de sessies en workshops van de activiteiten
  • En een ruimdenkend persoon zijn die in groepsverband kan samenwerken
  • Het onderstaande formulier moet ingevuld zijn.
LET OP: Participanten moeten een geldige diagnose voor autisme hebben, anders komen zij niet in aanmerking voor dit project
In geval van calamiteiten wordt er telefonisch contact opgenomen met de opgegeven contactpersoon.
Als u dit aanvinkt, gaat u akkoord met alle voorwaarden en met de verwerking van uw gegevens voor het participeren aan dit project. Zie ons Privacybeleid voor meer details