New Approaches to Youth Employability

jul 04 2019

New Approaches to Youth Employability

Drawing to Health heeft recentelijk aan een cursus mogen meewerken voor studenten van het Erasmus. De “New Approaches to Youth Employability” maakt deel uit van het Erasmus+ programma, een speciaal programma met een groot aantal cursussen. Om je een impressie te geven van deze cursus zullen je we je vandaag wat meer laten zien over “New Approaches to Youth Employability”. Zo weet je precies wat wij deze dag hebben beleefd en gedaan.

 

 

 

Wat is “New Approaches to Youth Employability”?

Het doel van deze cursus is om jongeren te laten zien op wat voor manieren zijn deel uit kunnen maken van de arbeidsmarkt. We zien namelijk dat er de laatste tijd steeds meer jongeren zijn die moeite hebben om deel uit te maken van de internationale arbeidsmarkt. Tijdens deze cursus hebben wij van Drawing to Health geholpen om de jongeren bij te staan bij de loopbaanbegeleiding. Op die manier hebben wij ervoor gezorgd dat zij zich ook buiten het onderwijs om kunnen ontwikkelen. Het thema van deze cursus was de inzetbaarheid van jongeren. Dit thema is ontzettend belangrijk nu de jongere generatie echt de groep is die ambitie heeft voor het ondernemerschap. Zij willen een hele hoop bereiken en zijn bereid om de vereiste stappen te nemen, echter weten ze vaak niet waar ze moeten beginnen.

 

Tijdens deze cursus werd er aandacht besteed aan drie kernpunten. Op de eerste plaats werd er aandacht besteed aan de verbetering die nodig is binnen het onderwijs om jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Op de tweede plaats is er aandacht besteed aan het vergemakkelijken van de mobiliteit van de studie en het werk. En op de derde plaats is er stil gestaan bij het bestrijden van jeugdwerkeloosheid.

 

 

De rol van Drawing to Health

Zoals we al even hebben laten zien heeft Drawing to Health deel mogen nemen aan deze bijzondere cursus. Voor deze cursus zijn er ruim 8 organisaties samengekomen om in Frankrijk deel uit te maken van het programma. Al deze bedrijven hebben zich weten te specialiseren op het helpen van de jongeren. Wij van Drawing to Health hebben ons ingezet om de jongeren te laten zien dat ook zij succesvol kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Ons team heeft ervoor gezorgd dat er twee mannen en een vrouw is afgevaardigd. In een klein groepje hebben we verschillende opdrachten gedaan die te maken hadden met het thema van de cursus. Door deze opdrachten is iedereen in het team aan het werk gezet om samen tot een oplossing te komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het een dag werd waard iedereen met een goed gevoel op terug kon kijken.

 

 

Het is een dag geweest waarop alle deelnemers hebben geleerd hoe ze samen moeten werken om aan de slag te gaan. Tijdens deze dag zijn de talenten van de deelnemers allemaal aan het licht gekomen, dit was nodig om ze te laten zien dat ze meer in hun mars hadden dan ze in eerste instantie dachten. Het was voor Drawing to Health een eer om hier aan mee te mogen doen.

 

 

 

Deel Post