LOSLATEN is… L(I)EFHEBBEN!

feb 17 2016

LOSLATEN is… L(I)EFHEBBEN!

Maandag 15 februari, mijn eerste dag @ Both Social!

Een warm welkom door Menno Both & Irene Weerkamp bij Both Social waar ik de komende tijd twee dagdelen per week stage mag lopen om mijn kennis op Social Media gebied uit te breiden. Menno was bezig met de voorbereiding voor zijn afspraak en Irene gaf mij mijn eerste opdracht, een soort van creatieve kennismaking op papier door te tekenen. Irene gaf mij een wit A3 papier en een doos kleurpotloden. “Je mag vandaag beginnen met het tekenen van een boom…”

Ik moet een boom tekenen… Oké… Daar ben ik maar eens goed voor gaan zitten. Irene voegde aan de opdracht toe dat ik er alle tijd voor mocht nemen. En dat heb ik zeker gedaan, want wat ik doe, doe ik graag 100%!

 

Aangezien ik ook een denker ben en Irene mij vertelde dat ik zelf mocht bepalen hoe ik de boom op papier zou zetten, koos ik ervoor om het papier liggend te gebruiken voor het tekenen van mijn boom. Terwijl ik dit blog nu schrijf ben ik best benieuwd of dit ook iets over mij zegt? Mijn eerste aanzet op het papier was met het bruine potlood de stam, daarna in een redelijk gelijk patroon de takken waarvan ik de middelste twee takken in een soort hartvorm naar elkaar toe tekende. Ook bedacht ik me dat takken niet altijd alleen maar bruin zijn, maar dat een groene tint ook zeker de takken subtiel een kleur moesten geven. Daarna ben ik begonnen met het tekenen van de bladeren aan de boom, diverse formaten, hartvormige bladeren in verschillende kleuren.

 

Zelf ging ik, terwijl ik aan het tekenen was, mijn tekening ook analyseren en kon ik zelf het door mij getekende een herkenbare invulling geven. De twee rode hartvormige bladeren in het midden van de boom getekend, symboliseren Paul en mezelf. Daaromheen onze kinderen, vrienden, familie en buren die we lief hebben. Af en toe halve hartvormige bladeren als herinnering aan personen die nog wel in ons hart zitten maar die we los hebben moeten laten om welke redenen dan ook, de andere helft van dit blad “waait” weg om de afstand hiermee aan te duiden… Ook tekende ik hartvormige bladeren die niet meer vastzitten aan een tak en hiermee symbolisch weergeeft dat je soms los moet laten om weer toe te laten… Ergens zocht ik nog naar veiligheid in mijn boomtekening, daarvoor tekende ik een holte in de boom waar ik mag zijn wie ik ben en me mag voelen hoe ik me voel…

 

Ook wou ik graag twee andere belangrijke eigenschappen terug laten komen in mijn boomtekening… Ik heb nagedacht hoe ik in mijn tekening kon “vertalen” dat ik in mijn kracht wil staan. En, de tweede eigenschap, zoeken naar balans waar ik sinds een paar jaar elke dag mee bezig ben… Ik tekende wortels stevig in de grond, want de kracht van een boom wordt bepaald door zijn wortels. En ik tekende een schommel in de boom, bevestigd aan een stevige tak die mijn kan dragen. Ik zoek naar balans, durf & kracht!

 

Toen ik voor mijn gevoel de boomtekening klaar had, hier ben ik zeker twee uur druk mee geweest, nam Irene alle tijd om mijn tekening te analyseren, en daar werd ik wel even stil van… Irene kent mij pas een paar uur, maar omschrijft mij naar aanleiding van mijn tekening zoals ik werkelijk ben. Ik herkende me in alles wat ze zei, heel bijzonder!

 

Lieve Irene, “Een tekening zegt meer dan je denkt” waren jouw woorden voorafgaand aan mijn tekenopdracht, écht niet wetend wat jij met mijn tekening zou gaan doen. Na deze bijzondere ervaring wens ik jou dan ook onwijs veel succes bij het werven van opdrachten op zakelijk gebied. Je kan absoluut een toegevoegde waarde zijn als “personeelsselectie-tool”!

Ik vind je bijzonder!

Lieve groeten,

Kirsten Veldhuis

 

 

Deel Post