Jeugdwerk met de Anti-Bias aanpak

mrt 20 2018

Jeugdwerk met de Anti-Bias aanpak

Discriminatie is een wereldwijd maatschappelijk probleem en een gemeenschappelijke grond voor individuen zonder de erkenning van sociale status. Volgens de Europese Commissie neemt de acceptatie van diversiteit in de publieke sfeer toe, maar er zijn nog steeds lacunes en verschillen tussen landen (“Discriminatie in de EU in 2012”, Eurobarometer).

 

Hoewel verschillende vormen van discriminatie voor alle landen verschillend zijn, komen de factoren die alle vormen van discriminatie veroorzaken uit dezelfde bronnen voort: de combinatie van vooroordelen en sociale macht. Een van de meest effectieve methoden om discriminatie tegen te gaan in overeenstemming met de Anti-Bias aanpak, is om je bewust te zijn van de eigen sociale macht en machtsverhoudingen in de samenleving, naast de inspanningen om vooroordelen weg te nemen. Het belangrijkste doel van het project is om zich te concentreren op het bewustzijn van deze fundamentele principes.

 

Het project bestaat uit twee trainingen. De eerste activiteit bestaat uit 7 dagen, 23-31 maart 2018, incl. reisdagen en vindt plaats in Diemeringen, Frankrijk. De tweede activiteit bestaat uit 5 dagen, 02-08 juli 2018, incl. reisdagen en vindt ook plaats in Diemeringen, Frankrijk. Voor elke training hebben we dezelfde partners en deelnemers uit Frankrijk, Turkije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Nederland, Kroatië en Portugal samen met 3 trainers en 28 jeugdwerkers.

 

Het programma maakt gebruik van niet-formele methoden om wederzijds leren en interactie tot stand te brengen. Ze zullen elementen bevatten van simulatiegames, groepswerk, presentaties, energizers enz.

 

 

Deel Post