Helpt een TekenAssessment?

jan 25 2016

Helpt een TekenAssessment?

Persoonlijk had ik er nog nooit eerder van gehoord. Het idee dat iemand een kijkje in je leven kon nemen door een tekening die ik zou hebben gekleurd, was nog nooit in mij opgekomen. Het klinkt heel gek, maar het is wel mogelijk. Ik heb het zelf mogen ondervinden. Door het opzoeken van informatie, en mijn deelname ben ik er achter gekomen wat het nou echt inhoud.

 

Voor mij was het heel raar om te zien hoe snel Irene al dingen kon zien over mij in mijn tekening. Zelf heb ik er nog nooit bij stil gestaan over hoeveel emotie ik toon in mijn tekening.

 

Het was raar om te horen hoe makkelijk het was voor Irene om mij te lezen. Het was net alsof ze een kijkje in mijn leven nam, heel bijzonder. Er werd bijvoorbeeld ook gezegd dat ik veel over dingen na denk, wat dus echt waar is. Zelf ben ik best wel iemand die dingen graag liever voor mijzelf houd, dus om dit mee temaken was voor mij een grote stap, maar ook een grote opluchting. Als je aan het teken bent heb je zelf niet door dat je jezelf eigenlijk bloot stelt, wat dus met communicatie wel zo is.

 

Na de teken opdracht had ik nog steeds geen idee over wat Irene allemaal in mijn tekening zou kunnen lezen. Maar raar genoeg voelde me ik er toch wel prettig bij, een keer iets nieuws. Ik heb gemerkt dat het ook wel veel invloed heeft gehad op hoe ik me nu voel en op mijn nieuwe baan en hoe ik presteer. Ik heb gemerkt dat ik me toch gemakkelijker voel en dat ik, als ik ergens mee zit dit gewoon kan aangeven. Iets waar ik voorheen eigenlijk niet eens over zou nadenken.

 

Uitijdelijk heb ik er zelf dus heel veel aan gehad. En hoe Irene het heeft gedaan weet ik nog steeds niet, maar ik weet wel dat ze heel goed is in wat ze doet. Ik voel me nu heel prettig in een nieuwe omgeving en met de mensen met wie ik werk. En dat is prettig voor de werknemer en werkgever.

 

Deel Post