Get Assured: TPM 2 – Polen

sep 20 2021

Get Assured: TPM 2 – Polen

Wij gingen een week geleden het ‘risico aan’, samen met vertegenwoordigers van 6 NGO’s: Babilob Travel NGO, JuSeV International, Drawing to Health Foundation, Mediterranean association for education and employment-MAFEE en Ufcv. Allemaal als onderdeel van Erasmus+.

 

We hebben gediscussieerd, geanalyseerd, gebrainstormd en creatief nagedacht, maar vooral heel veel vergaderd. Veel van deze ontmoetingen waren op vliegvelden. Het is bijna niet te tellen. Bedankt voor iedereen die aanwezig was, voor de gedachten en emoties die zij meebrachten.

 

Op donderdag hebben we “thuis” de voorstelling bijgewoond In het Kunstacademie Theater (Srodowiskowy Dom Samopromocy Akademia Artystycnza). Deze voorstelling is geregisseerd door Michal Stanowski. Er waren tranen, een warm applaus en diepe gesprekken met acteurs, deelnemers en teamleiders.

 

Op diezelfde dag hebben we ook op de Academie de verjaardag van Klaus Waiditschka gevierd. We hebben “Happy Birthday” gezongen en een lekkere taart gegeten. Daarna hebben we met de deelnemers, ouders en de teamleiders gesproken. We sloten de dag af met een rondleiding door de Lublin Old Town.

 

De volgende dag bezochten we SOSW nr 1 Lublin (Specjalny Osrodek Szkolno-Wychowawczy nr 1 Lublin) met onze gasten. Daar leerden we meer over beroepsscholen en een internaat. Wij genoten van de delicatessen die gemaakt zijn door studenten en leraren. We hebben studio’s bekeken en hebben deelgenomen aan een culinaire training. En hebben daar het Directoraat, leerkrachten, studenten en hun ouders ontmoet.

 

We hebben ook kennis gemaakt met het prachtige school Theater. Ondanks het drukke schema hebben wij dezelfde dag met het Directoraat en Vertegenwoordigers van PERON(panstwowy Fundusz Rehabilitacji Osob Niepelbosspranych) en het ministerie van Zaken en mensen met een beperking ontmoet.

 

Wij willen de deelnemers van Akademia Artystycnza, hun ouders en de teamleiders heel erg bedanken voor hun oprechte en ontroerende mening over dit belangrijke onderwerp en alle medewerkers en studenten van SOSW1 bedanken. Ook willen wij onze tolk Izabela bedanken. Wij willen jullie jullie erg bedanken voor jullie warme ontvangst. Het evenement was een mooie ervaring voor ons. Wij zijn blij om deel uit te maken van een project dat helpt bij het ontwikkelen van normen voor veilig en comfortabel reizen van mensen met een beperking. Hierdoor kunnen we elkaar beter leren kennen. Wij zien er naar uit om meer te gaan samenwerken. 

 

 

Deel Post