Time to Act For The Youngsters With Autism

Het voorkomen van autisme neemt met de dag toe. Tegenwoordig loopt 1 op de 55 in Europa geboren kinderen het risico op autisme. Eén op de 50 kinderen in ons land heeft het risico autisme te zijn. Als er geen vroege interventie is, neemt de afstand tussen de autistische kinderen en hun leeftijdsgenoten snel toe.

 

Autisme beïnvloedt het leven van het individu en zijn gezin op een zeer serieuze manier. Om deze reden zijn projecten op microniveau nodig voor dit groeiende sociale probleem.

 

Doelstellingen van het project:

Het hoofddoel van het project is om de competenties van jongeren en jeugdwerkers die met deze kinderen werken te verbeteren om hun sociale en psychomotorische vaardigheden te ontwikkelen en meer betrokken te raken bij het sociale leven.

 

Voor jeugdwerkers;

 1. Het vermogen van jeugdwerkers vergroten om zelfzorgvaardigheden te bieden door middel van fysieke activiteiten aan milde autistische kinderen.
 2. Jeugdwerkers de barrières van spelen, socialisatie en communicatievaardigheden van (licht) autistische kinderen laten zien en hoe ze deze barrières met sport kunnen overwinnen.
 3. Goede praktijken in partnerlanden onder partnerorganisaties verspreiden.

 

 

Locatie: Oldemarkt, Overijssel, Nederland

Datum: 29 november tot en met 6 december

 

Ben jij hier nou helemaal enthousiast van geworden? Schrijf je dan nu in! Alle kosten, d.w.z.: de reis, de trainingskosten, eten en hotel overnachtingen, worden vergoed door de Europese Unie.

 

 

Er zijn een paar eisen om mee te kunnen doen:

 • Deelnemers dienen tussen de 18 en 30 jaar oud te zijn.
 • Je moet vaardig zijn in de Engelse taal
 • Je moet in Nederland woonachtig zijn, of in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs
 • Je moet bereidwillig zijn om gefilmd te worden gedurende de sessies en workshops van de activiteiten
 • En een ruimdenkend persoon zijn die in groepsverband kan samenwerken
 • Het onderstaande formulier moet ingevuld zijn.

 

In geval van calamiteiten wordt er telefonisch contact opgenomen met de opgegeven contactpersoon.
Als u dit aanvinkt, gaat u akkoord met alle voorwaarden en met de verwerking van uw gegevens voor het participeren aan dit project. Zie ons Privacybeleid voor meer details

 

Deelnemersprofiel:

1 Groepsleider – geen leeftijdsgrens
4 Jeugd van 18 tot 30 jaar – Een jeugd met (mild) autisme

De officiële taal van de uitwisseling is Engels, dus het is belangrijk dat alle deelnemers efficiënt in het Engels kunnen communiceren. Alle deelnemers moeten EHIC (Europese ziekteverzekeringskaart) hebben.
Elke deelnemer moet een aanvraagformulier invullen dat samen met dit informatiepakket naar partners wordt verzonden. Deelnemers moeten een glimlach, positieve energie en creativiteit naar het evenement brengen, evenals wat traditioneel eten en drinken voor de internationale avond!

 

 

BELANGRIJKE AANTEKENINGEN:

 1. Gebruik geen taxi, het komt niet in aanmerking voor vergoeding.
 2. Verlies NOOIT uw instapkaarten, e-tickets, bus- / treinkaartjes. U kunt niet worden vergoed zonder instapdocumenten. U WORDT BETAALD VOLGENS REISKOSTEN TIJDENS HET PROJECT.
 3. Verzekering komt niet in aanmerking. Zorg voor een ziektekosten- en reisverzekering vanuit uw eigen budget. Het is van vitaal belang voor u.
 4. Er moet een genderevenwicht zijn. Deelnemers kunnen niet allemaal mannelijk of vrouwelijk zijn.
 5. Bereid enkele presentaties voor op een interculturele avond. je kunt wat foto’s plaatsen over je cultuur, liedjes, beroemde mensen enz…
 6. Breng nationale drankjes, eten, nationale kleding enz… mee voor een interculturele avond. Maar alsjeblieft niet alleen alcoholische dranken.
 7. Neem foto’s, kranten, boekjes, brochures, enz. Mee voor de NGO-beurs. je krijgt stands en je vertelt over je organisatie aan de bezoekers. Maak een presentatie over uw NGO / groep.
 8. Maximale reiskosten betekent niet dat u alle reiskosten kunt gebruiken. Als uw kosten maximaal 275 euro zijn, hoeft u niet alles uit te geven. Bijvoorbeeld; als uw vlucht 150 euro is en u 275 euro heeft om te reizen, dan kunt u geen business class kopen om al het geld te gebruiken. Het meest economische voertuig is het in aanmerking komende voertuig. Dus alsjeblieft kies je voertuig niet zonder ons te vragen.
 9. Kamers kunnen 2-3-4-5-6 zijn en kunnen worden gemengd met andere landen volgens de voorwaarden voor culturele integratie.
 10. De reiskosten worden op een door de organisatie opgegeven rekening betaald na het voltooien van de volgende taken:
  1. het verzenden van retourtickets en instapkaarten zowel per e-mail (foto van retourtickets en instapkaarten) als post naar het organisatoradres.
  2. nieuws maken over de project outputs en deze publiceren op een website of facebookgroep of op een willekeurige pagina of media en links naar ons verzenden.
  3. vragenlijst mobiliteitshulpmiddel invullen
 11. Selectie van stoelen, eten, drinken in het vliegtuig komt niet in aanmerking.

 

Als u contact moet opnemen met het noodnummer in Nederland, is dit nummer 112.
Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met: info@drawingtohealth.com