Digital Games and Discrimination

Voor de eerste keer wordt  er met Erasmus+ een speciaal project georganiseerd voor de leeftijdscategorie 12-30 jaar!

Deelnemers dienen 18 jaar te zijn. Mocht je tussen de 12 – 17 jaar zijn en toch mee willen doen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op!

 

Tegenwoordig, wanneer technologie zich ontwikkelt met een snelle beweging, is “game-concept” een van de gevallen die ook is veranderd. Naast het zorgen voor socialisatie, worden echte spellen, die een effectief hulpmiddel zijn bij het leren, vervangen door virtuele spellen, die we digitale spellen noemen. Het valt echter niet te ontkennen dat deze spellen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, behalve voor plezier en tijd. Digitale spellen; Er kunnen gebieden zijn waar consumptiegewoonten opnieuw zijn gedefinieerd, communicatie een andere dimensie heeft gekregen en sommige waardeoverdrachten zoals sociologisch, cultureel, religieus en geslacht zijn doorgevoerd.

 

De eenvoudigste manier om jongeren te bereiken is om hen de informatie, het begrip en de kerncompetenties te bieden die ze nodig hebben, met behulp van een digitale tool die heel dicht bij hun dagelijkse gewoonten en interesses ligt. De focus van ons project komt ook hier naar voren: digitale spellen gebruiken als een hulpmiddel om de kerncompetenties van jongeren te ontwikkelen en hun kritische gedachten over allerlei vormen van discriminatie te mobiliseren.

 

In overeenstemming met het algemene doel van het project, ervoor te zorgen dat jongeren hun kerncompetenties, die belangrijk zijn bij levenslang leren, gebruiken en ontwikkelen, om bij te dragen tot de ontwikkeling van digitale geletterdheid en om discriminatie tussen gemeenschappen te verminderen; Bijdragen aan de toename van actief burgerschap en vermindering van discriminatie door de 21e-eeuwse basisvaardigheden van jongeren in de leeftijd van 12 – 18 te ontwikkelen.

 

De doelstellingen van het project zijn:

 • Ontwikkeling van probleemoplossende, creativiteit, digitale en andere 21e-eeuwse vaardigheden van jongeren tussen 13 en 18 jaar gedurende de projectperiode,
 • Om de kritische gedachten van jongeren tegen discriminatie in digitale spellen aan te moedigen,
 • 6 digitale spellen maken voor de juiste promotie van hun cultuur door de doelgroep door hun digitale vaardigheden en creativiteit te gebruiken.
 • Het ontwikkelen van synergieën op lange termijn tussen partners om creativiteit en innovatie te stimuleren
 • Vergroten van de ondernemerscapaciteiten door bij te dragen aan de ontwikkeling van ondernemersvaardigheden van jongeren.

Locatie: Tarsus, Turkije

Datum: 20 – 29 februari

 

 

Ben jij hier nou helemaal enthousiast van geworden? Schrijf je dan nu in! Alle kosten, d.w.z.: de reis, de trainingskosten, eten en hotel overnachtingen, worden vergoed door de Europese Unie.

 

 

 

Er zijn een paar eisen om mee te kunnen doen:

 • Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn
 • Je moet vaardig zijn in de Engelse taal
 • Je moet in Nederland woonachtig zijn, of in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs.
 • Je moet in het bezit zin van een Europees Zorgverzekering Pas (EHIC)
 • Je moet bereidwillig zijn om gefilmd te worden gedurende de sessies en workshops van de activiteiten
 • En een ruimdenkend persoon zijn die in groepsverband kan samenwerken
 • Het onderstaande formulier moet ingevuld zijn.