Ervaring met NEWork

mei 16 2022

Ervaring met NEWork

In de eerste week van mei 2022 vond een succesvolle trainingsweek plaats. Dit werd georganiseerd door meerdere in de Europese Unie gevestigde projectpartners, met als doel mensen met een stoornis in het autismespectrum te helpen sociale vaardigheden te verwerven die hen in staat stellen een baan te vinden. De training werd gegeven door de trainers van elk deelnemend land, die gebruik maakten van verschillende trainingsstrategieën en stimulerende oefeningen.

Het 5-daagse trainingsprogramma vond plaats op Cyprus, met vertegenwoordigers van zowel trainers als deelnemers uit Cyprus, Nederland, Letland, Litouwen, Griekenland en Roemenië.

Projectdoelstellingen waren onder meer:

  • Verbeteren van het herkennen van de talenten van individuen
  • Verbeteren van sociale vaardigheden om een ​​geschikte baan te vinden
  • Ontwikkelen van een beter begrip van personen met autisme
  • Netwerken

We zijn er trots op deel uit te maken van deze betekenisvolle internationale samenwerking om mensen met autisme te ondersteunen bij het vinden van een baan. Naast de gedefinieerde leerdoelen had de groep trainers en deelnemers de gelegenheid om elkaar te leren kennen en tijd door te brengen om samen wat sociale activiteiten te ondernemen.
Alle deelnemers hadden een positieve en leuke ervaring, de trainingsweek werd afgesloten met het behalen van de trainingsdoelen en een positieve ervaring van de ervaring.

Deel Post