Ervaring in Cyprus

mei 27 2022

Ervaring in Cyprus

We hebben een geweldige tijd gehad op Cyprus, het was niet alleen informatief en leerzaam. Het was een geweldige kans om uit onze comfortzone te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe connecties te maken. Zoals we allemaal weten, is dit een gebied waar de meeste mensen met ASS mee worstelen, dus we zijn allemaal trots op iedereen die deelneemt en de training afrondt.

De training werd gegeven door de trainers van elk deelnemend land met als doel autistische personen te helpen ‘soft skills’ te verwerven die ze nodig hebben om een ​​baan te vinden. Autistische mensen hebben een aantal zeer waardevolle vaardigheden die kunnen worden toegepast in de werkomgeving, ook al kunnen ze sterk worden onderschat vanwege hun onderontwikkelde communicatieve en sociale vaardigheden. Daarom kunnen mensen met ASS met de juiste voorbereiding en ondersteuning de nodige vaardigheden leren en talenten benutten die leiden tot zinvol werk.

Op de eerste dag van de training starten we met de verwachtingen van de training, ijsbreker en teambuilding activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Iedereen kreeg de kans om tekeningen te maken en het was leuk om te zien hoe de deelnemers zich voorstelden. Op de tweede dag van de training begonnen we met een energizer om iedereen in de stemming te brengen, daarna hadden we een presentatie en enkele praktische oefeningen om uit te zoeken welke baan het meest geschikt is voor de deelnemers afhankelijk van hun persoonlijkheid. Op de derde dag na de energizer geven we ze tips over waar ze een baan kunnen vinden en hoe je erop solliciteert. Voor elk deelnemend land hadden we een lijst met websites en tips. Op de laatste dag van de training hebben we ook een energizer gedaan, daarna enkele interactieve oefeningen waarbij deelnemers met hun team bespraken hoe ze tips zouden geven aan mensen die gaan solliciteren, ook konden ze een kleurentest doen om hun carrièremogelijkheden te verkennen. Als laatste sloten we het af met een kahootquiz.

Alle deelnemers kregen na het succesvol afronden van de training een certificaat en hadden een vrije dag om hun tijd door te brengen. We kunnen zeggen dat we niet alleen trots waren om deel te nemen aan zo’n project, maar ook blij waren met het ontmoeten van nieuwe vrienden die we onderweg konden helpen!

Deel Post