Enschedese biedt vernieuwende personeelsselectie-tool

mei 24 2016

Enschedese biedt vernieuwende personeelsselectie-tool

Teken-assessment biedt inzicht in geschiktheid sollicitanten

Enschede, 21 december 2015 – Kandidaten voor een vacature kun je screenen door ze een tekenopdracht te laten uitvoeren. Dat stelt de Enschedese Irene Weerkamp, eigenaar van Drawing to Health. Volgens Weerkamp is screening door middel van beeldtaal een nieuw concept.

Een tekening zegt meer dan je denkt, zegt Weerkamp. Elk aspect van een tekening is een aspect van de tekenaar. En daarmee vertelt iemand onbewust iets over zichzelf.

In de traditionele personeelsselectie is er alle ruimte voor sollicitatiebrieven, CV’s en selectiegesprekken. “Daar is niets mis mee,” volgens Weerkamp, “maar het blijven rechtlijnige criteria. Een teken-assessment gaat veel dieper. Dat biedt namelijk een uitvoerige kijk in het karakter en de denkwereld van een kandidaat. Als iemand tekent, laat hij zichzelf helemaal zien. Dat levert een inzicht op dat je niet krijgt bij een sollicitatiegesprek.”

 

Software-industrie

Weerkamp richt zich met haar bureau Drawing to Health met name op de software-industrie. Volgens haar heeft met name deze bedrijfstak vaak moeite met het vinden van geschikte kandidaten op vacatures. “Niet omdat er te weinig kandidaten zijn, maar omdat je vaak ziet dat mensen die softwarematig werken, wat introvert van aard zijn. Mijn methodiek sluit daarom naadloos aan op de vraag van deze bedrijfstak,” aldus Weerkamp.

Met de tekening uit zijn opdracht geeft de kandidaat iets prijs van zijn persoonlijkheid. Weerkamp let daarbij onder meer op kleur- en ruimtegebruik. “Dat helpt om te ontdekken of iemand binnen een organisatie past,” zegt de Enschedese. “Kan een kandidaat bijvoorbeeld op een goede manier omgaan met de vrijheid die hij krijgt binnen de verantwoordelijkheden van zijn functie? Met een teken-assessment kan ik dat achterhalen.”

Haar lezing wordt bevestigd door Frank Oonk, directeur van onder meer de ICT-bedrijven Vuora en Recognize. “Als ik het voor mensen aantrekkelijk wil maken voor mij te komen – en blijven – werken, dan moet ik hun vrijheid en vooruitzicht bieden. Met een teken-assessment bij de selectie van nieuw personeel krijg ik inzichtelijk of een kandidaat dit aanvoelt. Daarmee voorkom ik complicaties in onze zorgvuldig opgebouwde bedrijfscultuur,” aldus Oonk.

 

Kinderpsychologie

De fundering van het teken-assessment komt uit de kinderpsychologie. Daar is het volkomen normaal dat kinderen tekeningen maken en dat er verantwoorde conclusies uit deze tekeningen worden getrokken.

Irene Weerkamp kan bogen op ruime werkervaring als docente in het speciaal voortgezet onderwijs, waar ze zich heeft gespecialiseerd in de autistische doelgroep. Verder heeft ze een opleiding gevolgd tot specialist creatieve communicatie. Sinds kort werkt ze als ZZP’er voor haar eigen bureau in Enschede.

Deel Post