Be The Change – Een project om trots op te zijn

Be The Change Erasmus+ Project
okt 07 2019

Be The Change – Een project om trots op te zijn

Het hoofdidee van het project was het oplossen van sociale problemen door jongeren en hun oplossingen te brengen. Tijdens het programma bestudeerden we video-opnamen, we hadden de kans om films te maken en deze in de stad Abovyan te presenteren. Het project vond plaats van vond plaats van 19.08-27.08.19 in de stad Abovyan in Armenië. We wilden via dit project de problemen van kansarme jongeren aan de kaak stellen en deze aan de samenleving voorleggen. Wij waren de aanvrager van dit project en hebben dan ook mee mogen werken aan deze bijzondere ervaring. In dit blog laten wij u zien wat er tijdens dit project heeft plaatsgevonden.

 

Hoofddoel van het project

 Jongeren uit de deelnemende landen: Armenië, Nederland, Italië, Kroatië, Cyprus en Montenegro zijn allemaal samen gekomen tijdens dit project om over de volgende onderwerpen te praten: Tolerantie, haatzaaierij, vooroordelen, stereotypen en Europese waarden. Tijdens het project is er samengewerkt om verschillende films te ontwikkelen en deze zijn op de laatste avond ook getoond aan een groot publiek. 

We gingen naar Tsaghkadzor, bezochten de kerk van Saint Harutyun en kregen vervolgens de kans om aan een touw te zitten. We verkenden de stad en voltooiden onze films daar. De laatste dagen dat we in Jerevan verbleven, gingen we naar Garni en Geghard, we bezochten ook het museum van Parajanov en daarna hadden we een rondleiding in Xor Virap.

 

Filming during Erasmus+ Be The Change

Filming during Erasmus+ Be The Change

Evening premiere movies Erasmus+

Evening premiere movies Erasmus+

De impact van het project

Het project heeft een impact gehad op de jongeren op verschillende onderdelen. We hebben de belangrijkste gevolgen even op een rijtje gezet:

  • Bewustwording van EU-waarden en EU-projecten;
  • Ontwikkeling van vaardigheden voor interculturele samenwerking;
  • Meer aandacht voor de problemen om de mensen heen en het vermogen om hiernaar te handelen;
  • Taalcompetenties verbeterd en tegelijkertijd met de andere deelnemers met verschillende talen gecommuniceerd;
  • Meer motivatie om in hun lokale gemeenschap actie te ondernemen voor de verandering die nodig is.

 

Het verloop van het project en de afloop

Tijdens workshops over vooroordelen, discriminatie en racisme zijn de jongeren in staat geweest om verschillen in hun denkpatronen te zien en deze te bespreken met de groep om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen. Het is echt een project om trots op te zijn, we zijn dan ook vereerd dat wij ook dit jaar weer deel uit hebben mogen maken van  leuke groep. We vonden het erg mooi om te zien dat het mogelijk is om de handen ineen te steken en om te zien dat de verschillen tussen mensen en culturen geen obstakels hoeven zijn.

 

Ook worden de aanwezigen op de hoogte gesteld van het nieuwe Erasmus+ project en over het evenement dat in Armenië plaatsvindt. Dit laat aan alle anderen zien dat het mogelijk is om samen één idee op tafel te brengen om een bepaald probleem op te lossen. 

 

Hierbij alle films + Aftermovies gemaakt door de deelnemers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel Post