Education is a Universal Right

sexual education is a universal right

Seksuele vorming begint met de ontwikkeling van het concept seksualiteit bij kinderen en krijgt zijn definitieve vorm tijdens de adolescentie. Seksuele opvoeding die verband houdt met cultuur, traditie, religie, recht, economie, enz. Verschilt ook afhankelijk van de waarden en leidt tot de ontwikkeling van een ander begrip van seksualiteit.

 

Tegenwoordig wordt de fysieke integriteit van mensen met een handicap geschonden vanwege hun mentale handicap en worden ze blootgesteld aan veel misbruik. Toenemend nieuws over seksueel misbruik van mensen met een handicap, zowel in ons land als in Europa, bewijst dat er onvoldoende draagvlak is op het gebied van seksuele voorlichting. Geestelijk gehandicapten zijn in stilte in staat om een ​​voorstel voor geslachtsgemeenschap of seksuele convergentie te accepteren zonder te weten dat ze seksueel kunnen worden uitgebuit vanwege een gebrek aan oordeel en evaluatie. Dit alles maakt gehandicapte personen weerloos en kwetsbaar. Door middel van deze training zullen jeugdwerkers een verscheidenheid aan benaderingen presenteren om de attitudes en het gedrag van personen met een verstandelijke handicap te verbeteren die seksualiteit kunnen bespreken, hen kunnen helpen om zich meer op hun gemak en zelfverzekerder te voelen, en goede praktijken leren om hun individuele capaciteiten te vergroten. In dit opzicht is het hoofddoel van het project het vergroten van de competentie van jeugdwerkers op het gebied van seksuele voorlichting aan gehandicapten.

De doelstellingen van het project zijn:

 • De deelnemers leren in de stadia van seksuele ontwikkeling en de basispunten in de ontwikkeling van een positieve seksuele identiteit bij mensen met een handicap (bijvoorbeeld: verstandelijk gehandicapten, het syndroom van Down, autismespectrumstoornis, meervoudige handicaps).
 • Deelnemers sociale vaardigheden bijbrengen met betrekking tot seksuele identiteit.
 • Om deelnemers de mogelijkheid te geven om een individueel seksuele voorlichtingsprogramma voor mensen met een verstandelijke handicap voor te bereiden.
 • Deelnemers nieuwe methoden en technieken op het gebied van seksuele voorlichting bijbrengen. (drama, rollenspel, gebruik van technologie)

Locatie: Düzce, Turkije

Datum: 5 – 12 juni 2021

 

 

Ben jij hier nou helemaal enthousiast van geworden? Schrijf je dan nu in! Alle kosten, d.w.z.: de reis, de trainingskosten, eten en hotel overnachtingen, worden vergoed door de Europese Unie.

 

 

 

Er zijn een paar eisen om mee te kunnen doen:

 • Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn.
 • Je moet vaardig zijn in de Engelse taal
 • Je moet in Nederland woonachtig zijn, of in het bezit zijn van een Nederlands identiteitsbewijs.
 • Je moet in het bezit zin van een Europees Zorgverzekering Pas (EHIC)
 • Je moet bereidwillig zijn om gefilmd te worden gedurende de sessies en workshops van de activiteiten
 • En een ruimdenkend persoon zijn die in groepsverband kan samenwerken
 • Het onderstaande formulier moet ingevuld zijn.