EcoTur

ecotur
jul 06 2021

EcoTur

Het Erasmus+-mobiliteitsproject voor jongerenwerkers, dat werd voorbereid door 1000/0 ADVENTURE, een sport- en natuurvereniging in Portugal, en waarvan de eerste etappe gepland was in Turkije, ondersteund door het Portugese nationale agentschap en de EU in 2020, werd gehouden in het Istanbul Grand Termal Hotel tussen 19-25 juni. Het project ontving in totaal 36 deelnemers uit Zweden, Engeland, Bulgarije, Portugal, Roemenië, Spanje, Nederland, Macedonië en Turkije.

Het project heeft tot doel jeugdwerkers en Europese jongeren bewust te maken van ecotoerisme, om te zorgen voor interactie tussen culturen en goede praktijken in lokale gemeenschappen, en om de milieuvriendelijke benadering van toerismepraktijken te vergroten door ideeën op het gebied van ecotoerisme uit te wisselen. In deze context was het project een facilitator voor de uitwisseling van culturen en goede praktijken in lokale gemeenschappen, door jongerenwerkers informatie te verstrekken over het aanmoedigen van jongeren tot andere culturen en ecotoerismepraktijken, lokale rechten, toeristische dynamiek en het belang van de lokale circulaire economie en heeft ook bijgedragen aan het vergroten van het bewustzijn in gemeenschappen voor milieubescherming en duurzaamheid en aan het inspireren van ecotoerisme.

In het kader van de projectactiviteiten werden werken van verschillende landen over ecotoerisme bekeken, werd besproken wat er gedaan kon worden om ecotoerisme te ontwikkelen en werden de voordelen van ecotoerisme besproken. Bovendien kwamen de functionarissen van de Istanbul Permatürk Foundation online bijeen en werden de werken van de instelling gehoord door de autoriteiten.

Het project droeg ook bij aan het bewustzijn van tolerantie bij de deelnemers uit verschillende landen door de interculturele verschillen te zien. Deelnemers gaven aan dat het project essentiële informatie aan hen heeft toegevoegd. Deelnemers, die de gelegenheid hadden om Istanbul te bezoeken tijdens niet-activiteitstijden, verklaarden dat ze veel informatie en bewustzijn hadden opgedaan over ecotoerisme en dat ze sterk werden beïnvloed door de culturele structuur van Istanbul.

Deel Post