E-Active Youth

mei 16 2019

E-Active Youth

Volgens het rapport van de Europese Jeugd 2015 ‘Belangstelling voor het politieke leven van de samenleving is een springplank naar betrokkenheid bij het gemeenschapsleven, en viceversa. Interesse zet een individu aan om geïnformeerd te worden over hoe beslissingen worden genomen in het beleidsvormingsproces, wat de meningen van verschillende belanghebbenden zijn, en welke middelen van deelname is beschikbaar.

 

Uiteindelijk kan interesse de bereidheid opwekken om actief deel te nemen en adresseer gedeelde problemen samen met andere leden van de community. ‘Zoals het rapport echter zegt,’ electoraal en feest engagement lijkt ook een beperkte aantrekkingskracht te hebben op jonge burgers zoals alle traditionele vormen van politieke betrokkenheid zoals stemmen en lid worden van politieke partijen.

 

Dit rapport samen met ‘All Time Low’ cijfers waargenomen in de Europees parlementaire verkiezingen van 2014: 43,61% van alle burgers met stemrechten hebben hun mening tijdens de verkiezingen kenbaar gemaakt (163,5 miljoen van de 396,1 miljoen) laten zien dat er een sterke behoefte is van een strategische, moderne en inclusieve oplossing.

 

 

Vergeleken met de EP-verkiezingen van 2009 hadden 17 landen uit EU28 dit wel lagere opkomst bij de EP verkiezingen van 2014, evenals een algemene – 36% op EU-niveau.

 

Volgens ‘Overzicht van Europese en nationale verkiezingsuitslagen’ EPRS-publicatie in 2015, de laagste opkomst bij de EP-verkiezingen in 2014 (evenals in 2009) was onder jongeren (18 – 24 jaar oud), gevolgd door de categorie 25-39 jaar oud, terwijl de 55+ jaar oud was de hoogste presentie bij de verkiezingen.

 

Daarom is het duidelijk dat we in een tijdperk leven van democratische ontkoppeling, met een wijdverspreide bezorgdheid over de afnemende betrokkenheid bij het openbare leven, burgers steeds minder geneigd zijn om te stemmen, om zich bij politiek aan te sluiten partijen, om campagne te voeren voor sociale doelen en ten slotte te vertrouwen politieke processen. Bovendien zijn jongeren vaak beschreven als ongeïnteresseerd, gebrek aan betrokkenheid bij de democratisch leven en voorspellingen van wissels in de Europese Parlement 2019 verkiezingen onder de jongeren zijn op grote schaal pessimistisch en negatief.

 

 

Onze focus op internet en mediatools komt voort uit de ideeën die zijn benadrukt in het hierboven genoemde jeugdverslag.

 

Doelstellingen

  1. Stel 30 jeugdwerkers op de hoogte met nodig competenties om de democratische aanpak aan te pakken loskoppelen van jonge mensen met behulp van innovatieve technieken;
  1. Identificeer en exploiteer specifieke digitale media-hulpmiddelen die jongeren motiveren om actieve burgers te worden;
  1. Ontwikkel specifieke communicatietechnieken verbonden met de sociale mediamaatschappij die jongeren inspireert mensen om actieve burgers te worden;
  1. Deel effectieve online hulpmiddelen die 10 NGO’s zullen helpen jongeren beter betrekken bij de democratisering processen;
  1. Versterken van 10 partnersamenwerking via de E + op het gebied van democratische participatie van jongeren

 

Omdat internet de mogelijkheid biedt om online deelnemen aan de maatschappij en sociaal bevorderen integratie, een speciale nadruk tijdens de TC zal worden gegeven aan de nieuwe mediasamenleving als een middel om de economie en democratie te revitaliseren door de onderwerpen te verkennen:

– Participatie in de civiele maatschappij – kijken naar de oude modellen in het nieuwe e-context;

– Bevordering van de digitale dialoog voor meer participatie;

– E-vaardigheden voor democratie e. g. E-voting, online petitie en campagne voeren, etc.

 

 

Deel Post