Bijzonder Gastcollege 2019

international project week
jun 04 2019

Bijzonder Gastcollege 2019

 

Voor veel studenten van de Emden University of Applied Science is dé periode van het jaar weer achter de rug, de International Project Week 2019 heeft namelijk plaatsgevonden. Deze week staat symbool voor het opdoen van nieuwe inzichten, het leren kennen van andere studenten en natuurlijk staat deze week voor het hebben van plezier. Tijdens deze projectweek is Drawing to Health langsgeweest om een zeer bijzonder gastcollege te geven. In dit gastcollege stond de vraag centraal: hoe kunnen mensen met een achterstand toch nog een kans maken op de arbeidsmarkt?

 

Kennis en vaardigheden voor persoonlijke ontwikkeling

Bij Drawing to Health zien ze de laatste tijd steeds vaker dat mensen, voornamelijk jongeren, moeite hebben om aan een baan te komen. De laatste paar jaren is het werkloosheidcijfer dan ook aardig aan het stijgen. Drawing to Health heeft de studenten laten zien hoe jongeren de nodige stappen kunnen maken om uit de werkeloosheid te kopen. Zij hebben iedereen laten zien op wat voor manier je als jongere met een achterstand of handicap toch nog een plaats kunt veroveren op de arbeidsmarkt. Voor de ondernemende jongeren is er ook ingegaan op de manier waarop zij hun eigen onderneming kunnen beginnen.

 

Drawing to Health heeft praktijkervaring heel hoog in het vaandel staat. Geen droge stof tijdens dit college, vrijwel alleen maar praktijkvoorbeelden en technieken die je in het echte leven kunt toepassen. Door het ontwikkelen van de benodigde vaardigheden zijn de jongeren in gaan zien hoeveel kracht ze in zich hebben en hoe ver ze eigen door kunnen groeien. Dit zal zeker helpen om het hoge werkeloosheidscijfer de kop in te drukken. De focus lag op het vormen van soft skills, precies hetgeen je als jongere nodig hebt om te ontwikkelen. Dit gastcollege was voor de leerlingen van de Emden University of Applied Science zeker een van de meest bijzondere en waardevolle activiteiten zijn tijdens de International Project Week 2019

Deel Post