TekenAssessment nuttig?

jan 12 2016

TekenAssessment nuttig?

Iemand zijn persoonlijkheid ontdekken in de manier waarop hij of zij tekent… Iets wat mij raar in de oren klonk. Maar goed, ik gaf dit het voordeel van de twijfel en begon te tekenen. Ik wilde iets van mijzelf geven, dus heb ik geen inspiratie opgedaan uit de tekeningen die al in het kantoor hingen.

Van mijzelf weet ik dat ik positief ingesteld ben, en altijd het licht probeer te zoeken, al lijkt alles nog zo donker. Het eerste wat bij mij opkwam als ik denk aan een boom, is een palmboom. Deze ben ik vervolgens gaan tekenen. Ik voelde mij ietwat ongemakkelijk, omdat ik niet erg goed ben in tekenen. Irene gaf echter aan dat dit totaal onbelangrijk is voor de opdracht. Ik koos dus de kleuren, tekende de lijnen en leverde de opdracht in bij Irene, nog steeds wat onder de indruk van de opdracht.

Wat ik daarna merkte, was heel prettig. Het was namelijk mijn eerste werkdag op mijn nieuwe baan, en natuurlijk ben je dan wat zenuwachtig. Dat Irene mij een boom liet tekenen maakte mij op de een of andere manier een stuk rustiger. Ook na de tekenassessment voelde ik mij een stuk meer op mijn gemak, en voelde ik ook al direct een band met mijn collega’s. Iets om over te praten, iets gemeenschappelijks.

Na de tekenassessment voelde ik mij op mijn plek. Ik voelde me gewaardeerd door mijn collega’s en voelde me rustiger. Ik voelde minder druk op mij staan en merkte dat de communicatie erg prettig was. Wat ook erg belangrijk voor mij is geweest is dat ik het gevoel had dat ik eerlijk kon zijn over wat ik wel en niet wilde. Dit is niet alleen voor mij erg prettig, maar ook voor de werkgever. Dan weten we beiden waar we aan toe zijn.

Kortom, de opdracht lijkt zo simpel en zo klein. En wat Irene er exact mee gedaan heeft weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik mij een stuk relaxter en gewaardeerd voelde. Het heeft ook veel ten goede gedaan aan de communicatie. Een tekenassessment heeft voor mij dus zeker gewerkt, en ik geloof dat dit dat nog sterker doet voor werkgevers.

Deel Post