1e Mobiliteit van Leraren Erasmus + ΚΑ210 van het 11e Bestuur van Piraeus in Nederland

jun 07 2022

1e Mobiliteit van Leraren Erasmus + ΚΑ210 van het 11e Bestuur van Piraeus in Nederland

Met genoegen kondigen we de deelname aan van onze school – 11e basisschool van Piraeus – aan het 2e Erasmus + KA210-programma getiteld “Educate your Life By the Colors of Nature”, dat een jaar duurt van februari 2022 – februari 2023. Coördinator is de school “Sehit Selcuk Gökdag Ortaokulu” uit Kocaeli, Turkije en partners van de basisschool “OOU Dituria Saraj” – Skopje – Noord-Macedonië, het Instituut “Stichting Drawing to Health” – Nederland en de SURMOT Sport Club – Kocaeli – Turkije.

Het belangrijkste doel van het programma is om studenten, docenten en ouders die vanwege de COVID-19-pandemie lange tijd “thuis moesten blijven” te helpen hun normale leven weer op te pakken en eventuele emotionele problemen die door hen zijn veroorzaakt te overwinnen, door activiteiten die hen in contact brengen met de natuur.

Voor dit doel zal elke partner passende educatieve activiteiten uitvoeren met als belangrijkste onderdeel kunst, zoals schilderen, tekenen, keramiek, dans en sportactiviteiten die buiten worden uitgevoerd. Deze activiteiten zullen dan deel uitmaken van het onderwijsproces van elke school om de doelstellingen van het programma zo volledig mogelijk te bereiken.

De 1e Lerarenmobiliteit vond al met succes plaats op de Oldemarkt van Nederland van 4 – 8 april, waar onze school werd vertegenwoordigd door de directeur samen met 4 andere leraren. De partners kregen de kans om elkaar te leren kennen, om de activiteiten van het programma te definiëren, maar ook om door het Nederlandse team (Stichting Drawing to Health) getraind te worden door middel van passende workshops in het therapeutisch gebruik van schilderen (Art Therapy). Daarnaast organiseerde het team van Sportclub Surmot een sportactiviteit Oriëntatielopen in de buurt van de Oldemarkt waar de studenten naar verwachting enthousiast van worden. Tijdens de culturele avond presenteerde elk land zijn eigen lokale delicatessen en producten, begeleid door traditionele dansen en muziek.

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de volgende bijeenkomst, aangezien deze van 6 – 10 juni op onze school zal plaatsvinden, met deelname van niet alleen docenten, maar ook studenten van alle partners! Het belangrijkste onderwerp van deze bijeenkomst zal de inspiratie zijn van de kleuren van de natuur van ons gebied en hun afdruk op keramische decoraties.

Deel Post